Flash News

General Knowledge Questions For Staff Nurse - 03

                    General Knowledge Questions For Staff Nurse - 03

01.The percentage of plasma in the total blood volume in human beings is about?             
Ans : 55.

02.Which of the fallowing metals has lowest melting point?
Ans : Potassium.

03.Human beings can hear the sound range between?
Ans : 50 to 60 decibels,

04.Gandhiji started Satyagraha in 1919 to protest against?
Ans : Rowlatt Act.

05.‘Nam Yom’ and ‘ Mekong’ are the chief rivers of?
Ans : Thailand.

06.Which is the fallowing is the oldest Grand Slam of the World?
Ans : Wimbledon.

07.Velocity of sound is minimum in?
Ans : Vacuum.

08.The element of Electric Stove is made of?
Ans : Nicrome.

09.The water of which one of the following lakes is used for producing salt?  
Ans :  Sambhar.

10.Which one of the following is the weakest force?
Ans : Gravitational Force.

11.The method of protecting iron from rusting, by coating a thin layer of zinc is called? Ans : Galvanizing.

12.The metal which can be deformed permanently by heat and pressure is called a ? Ans : Thermoplastic.

13.Which of the fallowing elements is electronegative?
Ans : Oxygen.

14.‘Histology’ is the study of?
Ans : Tissues.

15.Which of the fallowing in the human body is popularly called the Adams’s apple? Ans : Thyroid,

16.Head Quarters of INTERPOL is in?
Ans : Lyon,


17.Seconds pendulum is a pendulum which executes one oscillation in?
Ans : Two Seconds,

18.Small Pox is a deadly and highly contagious?
Ans : Viral disease,

19.Which of the fallowing is a GSLV satellite?
Ans : EDU SAT,

20.SI unit of magnetic flux is?
Ans : Weber,


You Might Also Like :-


0 comments:

Post a comment