Flash News

GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS FOR STAFF NURSES- 02

GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS FOR  STAFF NURSES : 02

1.When day light hours are increased, the rate of photosynthesis?
Ans :  Increases.

2.The author of the book ‘Ratnawali’ is?
Ans : Harsha Vardhan.

3.The object of ‘Sangam Yojana’ is?
Ans : To ensure welfare of handicapped.

4.In Basketball, how many players are there in each side?
Ans : 05 Members.

5.The mirror used by ENT specialist is ?
Ans : Concave mirror.

06.Operation Cactus is the name of given to Indian military intervention in?
Ans : Maldives,

07.AZLAN SHAH’ cup is associated with ?
Ans : Intermontane plateau,

08.In India, the plateau of Malwas is an example of?
Ans : Continental plateau,

09.Blood clotting will not occur in the absence of ?
Ans : Calcium,

10.Which of the following causes polio myelitis?
Ans : Entero Virus,

11.Which one of the following do not take part in the elections of the president?
Ans :

12.The number of pairs of spinal nerves in man is?
Ans : 31,

13.‘Mrichhakatika ‘ was written by ?
Ans : Sudraka,

14.The mean distance from the Sun to the Earth is called ?
Ans : Astronomical Unit,

15.Chemically fats and oils are?
Ans : Triesters,

16.Which protein occurs abundantly in Egg?
Ans :  Albumin,

17.Full from of NIC is ?
Ans : National Informatics Center,

18.Doldrum is a Zone of?
Ans : Inter topical convergence,

19.If a panchayat is dissolved, elections are to be held within?
Ans : One Month

20.Who founded the Brahmo Samaj?
Ans : Raja Ram Mohan Roy,


You Might Also like :-

0 comments:

Post a Comment