Flash News

Sample Staff Nurse Question Paper - 10

Sample Staff Nurse Question Paper - 10

1.Major route of transmission of Hepatitis A is
(a) Facco oral route 
(b) parentral route 
(c) sexual transmission 
(d) perinatal transmission
Answer : A

2. Vaccine vial monitor is present on which of these vaccines
(a) BCG 
(b) DPT 
(c) OPV 
(d) Measles 
Answer : B

3. Immunity after Hepatitis A lasts for
(a) 6 months 
(b) 1 year 
(c) 6 years 
(d) life long
Answer : A

4. Following methods destroy vibrio cholerae except
(a) boiling 
(b) drying 
(c) bleaching powder 1 mg/L 
(d) cresol 
Answer : D

5. Best method of collecting choleric stools for diagnosis is by
(a) rectal catheter
(b) rectal swab
(c) disinfected stool 
(d) all of the above 
Answer : A

6. All are vaccines included under the Universal Immunization Programme except
(a) diphtheria 
(b) pertussis 
(c) measles 
(d) MMR 
Answer : C

7. The MTP act was passed in the year
(a) 1975
(b) 1971 
(c) 1986
(d) 2000
Answer : B

8. All are Anti Rabies vaccine currently used in Kerala except
(a) chick embryo cell vaccine 
(b) human diploid cell vaccine 
(c) vero cell vaccine 
(d) neural tissue vaccine
Answer : C

9. Annual Parasitic incidence is used to measure the problem of
(a) Filariasis 
(b) Dengue fever 
(c) Malaria 
(d) Japanese encephalitis 
Answer : A

10. The causative organism of plague is
(a) Y pestis
(b) R. Prowazeki 
(c) Coryne bacterium 
(d) Arbovirus 
Answer : A

11. Which of these is a Conventional Contraceptive
(a) Combined pill 
(b) IUD 
(c) Condom 
(d) Mini pill
Answer : C

12. Which of these insecticides is used as a space spray
(a) paris green 
(b) abate 
(c) pyrethrum 
(d) mineral oil 
Answer : C

13. Chemical ideally used for disinfecting sputum is
(a) cresol 
(b) dettol 
(c) savlon 
(d) phenol
Answer : A

14. Census is carried out at regular intervals of
(a) 5 years 
(b) 10 years 
(c) 7 years
(d) 15 years
Answer : B

15. Vaccine carrier should ideally have number of ice packs
(a) 1
(b) 2 
(c) 3 
(d) 4
Answer : D

16. The dose of elemental iron in Folifer tablet given to pregnant women under the RCH programme is
(a) 60 mg 
(b) 80 mg 
(c) 50 mg 
(d) 100 mg
Answer : C

17. Sanitary latrine should be located at least …. feet from source of contamination
(a) 15 
(b) 25 
(c) 50 
(d) 75
Answer : D

18. For calculating Bacterial index in Leprosy a minimum of ….. sites should be examined
(a) 4 
(b) 6 
(c) 7 
(d) 9
Answer : C

19. Number of Tetanus toxoid doses to be given to an antenatal mother with last child birth 2 years back is
(a) 2 
(b) 1 
(c) 3 
(d) none
Answer : C

20. As per the Birth and Deaths Registration Act all births are to be registered with in a period of
(a) 7 days
(b) 14 days 
(c) 21 days 
(d) 1 month
Answer : C

6 comments:

  1. نحن نمتلك مجموعة من الخبراء والمتخصصين فى شركة تنظيف بابها ونحن نستطيع التعامل مع كافة المساحات المختلفة فلا يهم ان كنت تمتلك منزل او فيلا فأن لدينا خبرات كبيرة تمكنا من تقديم خدماتنا على اكمل وجه ولدينا عمال وفنيين محترفين ولهم خبرات مختلفة نقدم ايضآ تنظيف لواجهات الشركات والفنادق. فكل ما تحتاجه من معدات واجهزة ومنظفات ذات جودة عالمية موجودة بشركتنا فنحن نسعى فقط لارضاء العميل أولآ واخيرآ

    شركة عزل خزانات بخميس مشيط
    شركة مكافحة حشرات بخميس مشيط
    شركة غسيل مجالس بخميس مشيط
    شركة غسيل خزانات المياه بخميس مشيط
    شركة غسيل خزانات بخميس مشيط
    شركة تنظيف شقق بابها

    ReplyDelete